Vincenzo Angileri
Marsala, Sicilië, Italië
Aan de westelijke zijde van het eiland Sicilië, wat voorheen bekend stond om de productie van Marsala, vindt men Viteadovest. Bestaande uit twee families die al meer dan 100 jaar op biologische wijze, low-intervention wijn maken met druiven uit wijngaarden die op het westen gericht zijn. Al 10 jaar is Vincenzo Angileri de wijnmaker. Hij maakt krachtige wijnen die barsten met persoonlijkheid van oude stokken Grillo, Catarratto, Nero D'Avola, Nerello Mascalese en andere locale druivensoorten.
De 7 hectare aan wijngaarden spreiden zich uit over twee gebieden: Marsala en Mazara del Vallo. Jaarlijks worden er zo'n 60,000 flessen geproduceerd uit de vruchten van deze wijngaarde. Deze druiven zijn allemaal afkomstig van stokken die zonder pesticiden, herbiciden of chemische meststoffen worden verbouwd. Ook in de kelder worden geen additieven of oenologische middelen gebruikt. Naast het maken van zijn eigen wijnen schiet Vincenzo veel andere wijnmakers op het eiland te hulp als oenoloog. Hierdoor is zijn stijl terug te vinden in meerdere projecten. Tot op heden werken wij alleen nog maar met zijn eigen lijn. Voor ons de perfecte balans tussen natuurlijke en klassieke Siciliaanse wijnen.
Al met al, maakt Angileri mooie, diepe oranje wijnen, frisse witte wijnen en mooi gelaagde, gerijpte rode wijnen. De wijnen zijn precies en stabiel en er is voor ieder wat wils.