STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

SALE! ALL WINES OF PHILIP LARDOT 15% OFF!

Over ons

Odile and Ricky in Colmar  

Wij zijn Odile en Ricky van Winestories en we hebben het geluk om natuurlijke wijnen te importeren. Bijzondere wijnen van bijzondere wijnmakers. Wijnen met een verhaal. Lage opbrengsten, herontdekte lokale druivensoorten, biodynamische of biologische wijnbereiding. Van wijnmakers met een passie voor het maken van goede wijn. Ze herstellen oude of verlaten wijngaarden en brengen ze weer tot leven. Ze gebruiken lokale druivensoorten, volgen de beweging van de maan en de invloeden vanuit de kosmos. De wijnmakers werken dag en nacht om een heerlijk product te creëren door zo hard mogelijk in de wijngaard te werken. Ze hoeven dus geen slechte producten te gebruiken om de wijngaard te beschermen tegen bacteriën. Geen herbiciden, pesticiden of andere chemicaliën en irrigatie in de wijngaard. Minimaal of geen gebruik van SO2. Zolang de wijngaard gezond is, is de wijn gezond, zonder toevoegingen. 

Winestories is opgericht in mei 2017. We hebben allebei een aantal jaren gewerkt in restaurants en wijnbars in Toscane en Amsterdam voordat we samen Winestories begonnen. Omdat we één passie delen, wijn en eten. Odile studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgde WSET2 en WSET3 cursussen. Riccardo studeerde wijn en oenologie aan de universiteit van Pisa en is jaren sommelier bij Enoteca Marcucci geweest. Daarna had hij zijn eigen restaurant in Pietrasanta en werd hij beloond met de tweede plaats in de sommelierwedstrijd Il miglior sommelier d'Italia 2006 FISAR.

Sinds maart 2020 hebben we ook ons eigen restaurant OTTO VOLANTE op de Overtoom in Amsterdam!

 

Je vindt onze wijnen oa. bij:

BAR CENTRAAL GLOUGLOU APOLLONIA KIKKIE PARALLEL HOTEL DE GOUDFAZANT RESTAURANT BREDA 4850 BAR GUI KLEIN BREDA SCHUURMANOOMKENSGRASOTTI FC HYENA LUX BAR CULT HERON ROTONDE CAFE SAAR RESTAURANT DE KADE GOESWIJN KAAPSE MARIA YELLOWHOUSE 101 GOWRIE WIJN BIJ HENK RENILDE PUTAINE EUROPA EUROPIZZA BENELUX BRANIE OLIVES & MORE OTTO VOLANTE AND SO ON

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Liquid error (layout/theme line 150): Could not find asset snippets/paywhirl-main.liquid