Over ons
Wij zijn Odile en Ricky van Winestories en we hebben het geluk om natuurlijke wijnen te importeren. Bijzondere wijnen van bijzondere wijnmakers. Wijnen met een verhaal. Lage opbrengsten, herontdekte lokale druivensoorten, biodynamische of biologische wijnbereiding. Van wijnmakers met een passie voor het maken van goede wijn. Ze herstellen oude of verlaten wijngaarden en brengen ze weer tot leven. Ze gebruiken lokale druivensoorten, volgen de beweging van de maan en de invloeden vanuit de kosmos. De wijnmakers werken dag en nacht om een heerlijk product te creëren door zo hard mogelijk in de wijngaard te werken. Ze hoeven dus geen slechte producten te gebruiken om de wijngaard te beschermen tegen bacteriën. Geen herbiciden, pesticiden of andere chemicaliën en irrigatie in de wijngaard. Minimaal of geen gebruik van SO2. Zolang de wijngaard gezond is, is de wijn gezond, zonder toevoegingen.
Winestories is opgericht in mei 2017. We hebben allebei een aantal jaren gewerkt in restaurants en wijnbars in Toscane en Amsterdam voordat we samen Winestories begonnen. Omdat we één passie delen, wijn en eten. Odile studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgde WSET2 en WSET3 cursussen. Riccardo studeerde wijn en oenologie aan de universiteit van Pisa en is jaren sommelier bij Enoteca Marcucci geweest. Daarna had hij zijn eigen restaurant in Pietrasanta en werd hij beloond met de tweede plaats in de sommelierwedstrijd Il miglior sommelier d'Italia 2006 FISAR.
Je vindt onze wijnen oa. bij: