Sette

2 okt. 2021
Sette

Gianluca, Gregorio & Gino

Nizza Monferrato, Piemonte, Italy

Sette

SETTE bestaat uit Gino en Gianluca, met zo'n 5,5 hectare aan druivenranken van tussen 20 en 75 jaar oud. Gevestigd in Nizza Monferrato, verbouwen zij vooral Barbera maar ook wat Syrah, Cabernet Sauvignon en Moscato. De wijngaarden waren in het verleden uitgeput door jaren aan massa productie. Dankzij de toewijding van de wijnmakers van SETTE hebben de ranken de kans gekregen om langzamerhand te herstellen. Andere gewassen en fruitbomen zijn ook aangeplant in de gaarde om de biodiversiteit terug te brengen. Alles wordt op biodynamische wijze gedaan. Van de literflessen om te delen to diepe, rijke Barbera voor het diner, zijn alle wijnen mineraal en zuiver. Zo kan iedereen ervan genieten. 

Wanneer je een restaurant in Italië binnenstapt kent iedereen Gino della Porta. Dit komt omdat hij al eeuwig voor de het importbedrijf Kippis werkt. Gino weet van wijn en iedereen weet van Gino. Nu focust hij zich meer op SETTE en reist hij de wereld af om zijn wijnen te verkopen. 

Speciale wijnen uit de Piemonte, zo is de Nizza een andere soort Barbera dan men gewend is. Zeker klassiek maar ook met een eigen, kenmerkende stijl. Mis de geweldige Grignolino en Rosato niet wanneer je wat speciaals en zeldzaams wilt proeven en wanneer je iedereen aan tafel blij wilt maken, schenk dan de elegante Barbera d'Asti.