STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

SALE! ALL WINES OF PHILIP LARDOT 15% OFF!

Tenuta Foresto

Francesco Pozzobon
Nizza Monferrato, Asti, Piemonte, Italië

Tenuta Foresto

Tenuta Foresto ligt in de heuvels van Nizza Monferrato, in het hart van Asti (Piemonte), Italië. Francesco Pozzobon en Pauline zijn hier in de winter van 2016/17 begonnen met het verwezenlijken van hun droom: een wijngaard opzetten en wijn produceren. Ze hebben een semi-verlaten boerderij met wijngaard overgenomen waar al jaren niet intensief verbouwd is geweest. Een perfecte conditie voor wat ze in gedachten hadden, omringd door bos zodat de chemicaliën die in naastgelegen conventionele wijngaarden gebruikt worden, niet overwaaien naar hun stokken.

Het streven van Francesco en Pauline is om het natuurlijke ecosysteem zo min mogelijk te beïnvloeden. Door naar de seizoenen te luisteren, hebben ze de productiviteit van het land weer teruggevonden om zo hun wijnstokken een vruchtbare plek te geven. Hun wijnkelder is een goed geïsoleerde en halfondergrondse kelder waar de seizoenstemperaturen gevolgd worden zonder de wijn te belasten.

De druiven worden in houten of cementtanks van 35-50 hl geplaatst en de spontane gisting vindt plaats met schilcontact. De rijping is gedurende ongeveer 12 maanden in eikenhouten vaten - zonder filtratie, geen enkele vorm van klaring en zonder enige toevoeging van sulfieten. De wijn wordt dan gebotteld en verder gerijpt voor ongeveer 3 maanden in de fles.

Francesco en Pauline produceren voornamelijk lokale druiven: Barbera, Moscato, Cortese en Dolcetto. De wijnstokken zijn tussen de 10 en 70 jaar oud op kalkstenen bodem met wat klei en krijt er doorheen gemixt - een typisch terroir voor het Nizza Monferrato gebied. Hun doel is om wijnen te creëren die een eerlijke uitdrukking zijn van het terroir.


Hieronder vindt je de enthousiaste, diepe en complexe wijnen van Tenuta Foresto:
Favonio
Leuto
Paupau
Acru
La ideale

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Liquid error (layout/theme line 150): Could not find asset snippets/paywhirl-main.liquid