STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

SALE! ALL WINES OF PHILIP LARDOT 15% OFF!

Jan Klein - Staffelterhof winery

 

Waarschijnlijk een van de oudste wijnmakerijen van Duitsland, aangezien Weingut Staffelterhof al meer dan duizend jaar bestaat. De familie Klein zelf maakt al 100 jaar de wijnen hier in het Moezelgebied. Tegenwoordig zijn het Gerd, Gundi en hun zoon Jan Klein die samen dit wijnhuis runnen. Het wijnhuis ligt in het prachtige landschap van de Moezelvallei en zijn steile hellingen. Belangrijkste druivensoort: natuurlijk de Riesling. Ze bezitten 7 hectare wijngaarden in de dorpen Kröv, Dhron en Piesport. Ongeveer 75% van hun opbrengst is Riesling, maar ze produceren ook wat Muller Thurgau, Kerner en Spätburgunder. Hun specialiteiten zijn de verfijnde en geconcentreerde Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein.

Terwijl Gundi de gastenkamers verzorgt en ervoor zorgt dat elke bezoeker zich welkom voelt bij Staffelterhof, onderhoudt Gerd de wijnstokken en zorgt hij ervoor dat elke oogst op zijn best is. Zoon Jan Klein, is sinds een paar jaar begonnen met zijn eigen wijnen te maken, 100% wild en natuurlijk. 

 Jan begon te experimenteren met het produceren van natuurlijke wijnen van hun geliefde druivensoort, Riesling. Met ervaring in meerdere wijnmakerijen over de hele wereld, van Nieuw-Zeeland tot Frankrijk, heeft Klein veel kennis te bieden om zijn familie 1150 jaar oude wijnmakerij te runnen. Jan voegt geen sulfieten toe in het hele wijnbereidingsproces, de wijn ondergaat een spontane gisting met de inheemse gisten van de druiven en natuurlijk zijn alle druiven biologisch. Begon alleen met Madcap Magnus en Little bastard, de afgelopen jaren bleef Jan steeds meer wijnen maken, dus elk jaar geeft hij ons een nieuwe, wilde verrassing.

 

LITTLE BASTARD

MUELLER TIME

MADCAP MAGNUS

LITTLE RED RIDING WOLF

KISS KISS MADDIES LIPS

PORTUGEEZER

 

 

 

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Liquid error (layout/theme line 150): Could not find asset snippets/paywhirl-main.liquid