STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

SALE! ALL WINES OF PHILIP LARDOT 15% OFF!

Chapuis Frères

Romain Chapuis
Pommard, Bourgondië, Frankrijk

In Côte de Beaune, het hart van Pommard, zijn de broers Romain en Jean-Guillaume Chapuis in 2009 hun wijnmakerij begonnen. In de jaren hiervoor heeft Romain in Libanon en Australië zijn passie voor wijn gevolgd en daar veel geleerd bij verschillende wijnkelders. Hieropvolgend heeft hij 3 jaar samengewerkt met Philippe Pacalet, de neef van Marcel Lapierre.

Beide met een passie voor gastronomie, wijn en terroir, hebben ze hun vaardigheden gecombineerd om wijnen te maken waar ze al jaren over droomden. Ze kopen hun druiven van verschillende boeren in de omgeving maar ook van eigen wijngaarden en selecteren kritisch: bodemgesteldheid, blootstelling, leeftijd, ras: alles wordt onder de loep genomen!

De wijnen worden gemaakt met minimale interventie, dus altijd gefermenteerd met de eigen gisten, nooit gefilterd en slechts in een paar wordt sulfiet toegevoegd als het nodig is. Ze hebben de zero zero natuurwijnen zoals de Rose, Pet nat en Hautes cotes de Beaune maar ook een mooie klassiekere lijn met Chorey Les Beaune, Savigny en zelfs Corton Charlemagne (op verzoek beschikbaar). Echt het proeven waard en ook zeker voor de niet-funky-natuurwijn liefhebber!

Zie hier de uitgebreide en bijzondere lijst van Chapuis Frères:
Coteaux Bourguignons
Petillant natural
Rosé
Bouzeron
Chorey les Beaune
Mercurey Grand Cru
Savigny les Beaune rouge
Haute cotes de Beaune rouge

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Liquid error (layout/theme line 150): Could not find asset snippets/paywhirl-main.liquid