STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

SALE! ALL WINES OF PHILIP LARDOT 15% OFF!

Les Vins Pirouettes

Les vins Pirouettes
Ammerschwihr, Elzas, Frankrijk

Les Vins Pirouettes is een collectief van ongeveer 15 onafhankelijke wijnmakers in de Elzas, oorspronkelijk opgericht door Christian Binner en partners in 2009. (Christian heeft het collectief ondertussen verlaten) Alle wijnmakers hebben een biologische of biodynamische aanpak, groeien hun eigen druiven en vinifiëren de wijn in hun kelder. Het label staat garant voor kwaliteit, de gemeenschap, kennis en natuurbehoud. De wijnmakers in Les Vins Pirouettes aarzelen niet om buiten de gebaande paden te denken wat een zeldzaam, creatief en innovatief resultaat oplevert. En vaak zijn het mooie gerijpte wijnen, die pas released worden als ze echt op dronk zijn. 

Het collectief, met oa. Jean Marc Dreyer, Stephane Bannwarth, Claude Straube en anderen, wordt geassisteerd door een team met marketing-, distributie- en wijnmaakkennis waardoor ze zich kunnen concentreren op hun passie: het werken met de druiven. De bodem in de Elzas beïnvloedt de kenmerken van de druivensoorten en maakt van elke wijnoogst een unieke wijn. Elke wijn rijpt in de kelder van zijn wijnmaker en zal met finesse de specifieke kenmerken van het terroir naar voren brengen. Op elke cuvée staat de naam van de teler op de fles.

De 20 partner wijnmakers van Les Vins Pirouettes cultiveren hun wijnstokken van het noorden tot het zuiden van de Elzas. De verschillende bodems van het wijngebied lopen van kalksteen tot graniet en zandsteen, wat zorgt voor een grote diversiteit aan wijn. Het collectief produceert zo ongeveer 30 verschillende cuvées met alle druifvarianten die Elzas wijn bekend hebben gemaakt: van Gewurztraminer tot Pinot blanc, Pinot gris, Pinot noir, Muscat, Sylvaner en Riesling.

Hieronder het brede assortiment van de wijn van Les Vins Pirouettes:

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Liquid error (layout/theme line 150): Could not find asset snippets/paywhirl-main.liquid