STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

SALE! ALL WINES OF PHILIP LARDOT 15% OFF!

Le debit d'Ivresse

Luc Devot
Montner, Roussillon, Frankrijk

Luc Devot heeft meerdere levens geleid voor hij het wijnmaken ontdekte: hij was kok voor 7 jaar, maar ook een visser, muzikant, werkte in animatie en als leraar. Zijn eerste oogst was met Jean-Louis Tribouley die hem aan natuurwijn heeft voorgesteld. Hier heeft hij zijn passie gevonden en is Devot gaan trainen onder Loïc Roure van Domaine du Possible en hij werd vrijwilliger bij de La Remise wijnbeurs.

Na wat tijd op verschillende wijngaarden heeft Devot 3 jaar met Philippe Wies gewerkt van Domaine de la petite baigneuse. Hier realiseerde hij dat het beroep van wijnmaker voor hem was weggelegd, in 2017 heeft hij zijn eerste wijnen gemaakt en nu werkt hij met 4 hectare wijnstokken in Montner.

Zijn wijnstokken liggen vooral op leisteen en klei-kalksteenbodems op de rollende heuvels langs de Pyreneeën. De druiven waar Devot meewerkt zijn vooral Syrah, Grenache Noire, Mourvèdre, Lledoner Pelut en Grenache Gris. Alle wijnen zijn ongefilterd en met zo min mogelijk toevoegingen tijdens de vinificatie. Zijn wijnen zijn licht, makkelijk drinkbaar en vol van smaak!

De opwekkende wijnen van Le debit d’Ivresse:
Amb amics
L’appat du grain
Goulou goulou
Dans la lune

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Liquid error (layout/theme line 150): Could not find asset snippets/paywhirl-main.liquid