STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

SALE! ALL WINES OF PHILIP LARDOT 15% OFF!

Incontri

Alessandro Martelli
Suvereto, Toscane, Italië

Incontri

Incontri ligt in de gemeente Suvereto in Toscane en is in 1967 gesticht door Martellino Martelli, de grootvader van de huidige wijnmaker Alessandro Martelli. Het landgoed is in de jaren 80 door de ouders van Alessandro, Renzo en Marcella, omgezet tot een wijnmakerij en in 2000 heeft Alessandro het land overgenomen van zijn ouders. Hij heeft nieuwe wijngaarden geplant, olijfgaarden hersteld en de huidige kelder gebouwd. Het landgoed bestaat nu uit 12 hectare: waarvan 6 wijngaarden zijn, 2 olijfgaarden, 3 hectare akkers en 1 voor spontaan onontgonnen land.

De naam ‘Incontri’ betekent ontmoeting, Alessandro zegt zelf: “Als je de aarde en lucht ruikt, ruik je de essentie van het land, vol met rozemarijn, kamille en paardenbloemen, dit is het land van geuren en dit land zit in mijn wijn.” Alessandro Martelli is een ambitieuze wijnmaker, hij kijkt naar zijn land met gevoeligheid, openheid en ontgoocheling. Hij werkt op een permacultuur wijze en de boerderij heeft een zero carbon footprint.

De aarde is evenveel zand, klei als slib en daardoor verrijkt met een enorme groeipotentie. De druiven die worden gebruikt in de Incontri wijnen zijn typisch voor deze wijnstreek: Sangiovese, Cabernet, Merlot, Vermentino en Trebbiano. De wijnen zijn gecertificeerd biologisch, vegan en zonder toegevoegde sulfieten.

Hier de wijn van Incontri:

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Liquid error (layout/theme line 150): Could not find asset snippets/paywhirl-main.liquid