STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

SALE! ALL WINES OF PHILIP LARDOT 15% OFF!

Domaine Carterole

Joachim Roque
Banyuls, Roussillon, Frankrijk

Wijnmaker Joachim Roque groeide op in de heuvels rondom Collioure in Roussillon, een van de laatste dorpen langs de kust voor je Spanje bereikt. Het landschap is als een woestijn - dor, steil en stoffig, met de diepe blauwe Mediterrane zee in de verte. Het staat bekend als een plek met wijngaarden die moeilijk te bewerken zijn en een lage opbrengst hebben.

Sinds 2014 zit Roque bij Les 9 Caves, een coöperatie van onafhankelijke wijnmakers in Banyuls die onderling apparatuur en ideeën uitwisselen. Samen met 3 ander wijnmakers uit de cooperatie maakt hij bijvoorbeeld ook de Tutti frutti Ananas wijnen die we ook importeren. Er zit ook een super leuk restaurant bij les 9 caves, gerund door Amsterdammers, dus zeker een bezoekje waard. 

Roque werkt biologisch en doet alles zoveel mogelijk met de hand op zijn 8.5 hectare landgoed. Hij werkt met veel respect voor de planten, hun ecosysteem en het moeilijke klimaat van zijn omgeving. Want dat is het zeker met intense hittegolven en bijna geen regenval, desondanks creëert Roque wijnen met een mooie frisheid en levendigheid. Met veel balans en karakter zijn de wijnen een spannende expressie van de Côte Vermeille.

Hieronder zijn de uitgesproken en levendige wijnen van Domaine Carterole:
A tatat
Seven summit
Esperanza rouge
Esta fete rouge

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Liquid error (layout/theme line 150): Could not find asset snippets/paywhirl-main.liquid