STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Stein & Philip Lardot

 

Ulli Stein en Philip Lardot, Moezel Duitsland.

Ulli produceert zijn wijnen op de steile heuvels van het Moezelgebied in Duitsland, met spectaculaire uitzichten. Dat is niet eenvoudig, want sommige wijngaarden zijn zo steil dat het veel arbeid en geld kost om hier wijnen te produceren. Om deze reden zijn veel van de wijngaarden rond de Moezel al decennia lang verlaten en hebben onkruid en bomen de percelen overgenomen.

Maar gelukkig is Ulli een van de rebellerende wijnmakers in het gebied die zijn wijnen op deze verlaten percelen is gaan maken en de wijngaarden weer tot leven heeft gewekt. Aangezien de meeste van hen lange tijd in de periferie van de Duitse wijnbereiding hebben gelegen, zijn de meeste percelen niet geënt. De meeste Ullis-wijnstokken zijn tussen de 50 en 80 jaar oud, en daarom is 90% van de wijnstokken niet geënt. Dat is uniek!

Als rebel van de vergeten plekken aan de Moezel stond Ulli altijd sterk tegen de soms belachelijke regels van de Duitse regering. Zo was het vroeger verboden om rode wijnen te produceren in het Moezelgebied. Niemand wist het. Maar deze belangrijke strijd heeft Ulli al gewonnen; hij maakt nu rode wijn in de omgeving; zijn Spätburgunder Red light bijvoorbeeld. 

Ulli heeft hulp in de wijnmakerij van Philip Lardot, een jonge, Nederlands / Finse wijnmaker. Na een aantal jaren over de hele wereld, Nieuw-Zeeland, Australië en Frankrijk te hebben gewerkt, besloot hij op zoek te gaan naar een plek om te verblijven en wijn te maken. Zijn gedachten waren gericht op de Loire, maar nadat hij opnieuw een oogst had gedaan in de Moezel bij Clemens Busch, werd hij verliefd op dit gebied. Dus overtuigde hij zijn vriendin om naar Duitsland te verhuizen. Na een half jaar ontmoette hij Ulli Stein, die op zoek was naar een leerling, een behulpzame wijnmaker die op een dag zijn kostbare wijnmakerij zou kunnen overnemen. En zo begon het. 

Ulli en Philip maken nu bijna vier jaar samen wijn en experimenteren graag. Zeker om wijnen zo natuurlijk mogelijk te maken. Ullis-wijnen zijn altijd gemaakt van zijn biologische druiven, met een laag alcoholgehalte en een laag sulfietgehalte. Philip helpt hem in zijn wijngaarden en kelder, in ruil daarvoor kan Philip ook in deze kelder zijn eigen wijnen produceren. Philip bezit nu zijn eigen percelen wijnstokken in de omgeving, waar hij Pinot Noir, 4 verschillende Rieslings, Pinot gris met schilcontact en Muller Thurgau produceert.

 

BLAUSCHIEFER

DER TRAUBENFLUSTERER

DER GRAF

DER HIRT

DER BAUER

PINOT NOIR

PINOT G

KONTAKT

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.