STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

SALE! ALL WINES OF PHILIP LARDOT 15% OFF!

Philip Lardot

Philip Lardot
Moezel, Duitsland

Philip Lardot, (Nederlander!) produceert zijn wijnen op de steile heuvels van het Moezelgebied in Duitsland, met spectaculaire uitzichten. Dat is niet eenvoudig, want sommige wijngaarden zijn zo steil dat het veel arbeid en geld kost om hier wijnen te produceren. Om deze reden zijn veel van de wijngaarden rond de Moezel al decennia lang verlaten en hebben onkruid en bomen de percelen overgenomen.

Philip heeft jaren samengewerkt met Ulli Stein, 1 van de rebellerende wijnmakers in het gebied die zijn wijnen op deze verlaten percelen is gaan maken en de wijngaarden weer tot leven heeft gewekt. De meeste van zijn wijnstokken zijn tussen de 50 en 80 jaar oud, en daarom is 90% van de wijnstokken niet geënt. Dat is uniek! 

 Philip Lardot, een jonge, Nederlands/Finse wijnmaker. Na een aantal jaren over de hele wereld, Nieuw-Zeeland, Australië en Frankrijk, te hebben gewerkt, besloot hij op zoek te gaan naar een plek om te verblijven en wijn te maken. Zijn gedachten waren gericht op de Loire, maar nadat hij opnieuw een oogst had gedaan in de Moezel bij Clemens Busch, werd Lardot verliefd op dit gebied. Dus overtuigde hij zijn vriendin om naar Duitsland te verhuizen. Na een half jaar ontmoette hij Ulli Stein, die op zoek was naar een leerling, een behulpzame wijnmaker die op een dag zijn kostbare wijnmakerij zou kunnen overnemen. En zo begon het. 

Philip bezit nu zijn eigen percelen wijnstokken in de omgeving, waar hij Pinot Noir, 4 verschillende Rieslings, Pinot gris met schilcontact en Muller Thurgau produceert. En hij zit niet stil, afgelopen jaar zijn er flink wat wijngaarden in zijn beheer bijgekomen dus de toekomst ziet er zonnig uit!

 Hier de frisse en complexe wijnen van Philip Lardot:

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Liquid error (layout/theme line 150): Could not find asset snippets/paywhirl-main.liquid