STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.

Amos Baneres - Els Vinyerons

 

Els Vinyerons is een project van Amós Bañeres Merinero & Alex Ruiz Masachs uit Penedès in Spanje. Alex Masachs, beroemd om zijn cava's en Amos, een oude apotheker die genoeg had van zijn werk en zeer speciale wijnen begon te produceren op zijn oude familiewijngaarden. De twee wijnmakers geloven dat de enige manier om wijn te maken op de meest natuurlijke manier is. Zonder herbiciden, pesticiden of andere enologische producten te gebruiken in het wijnbereidingsproces. Natuurlijke wijn met lokale druivensoorten, inheemse gisten en zonder tussenkomst of toegevoegde sulfieten. Geen filtratie of stabilisatie. Wijn gemaakt in de wijngaard. Ze selecteren alleen die druiven die de perfecte essentie van het terroir en landschap vertegenwoordigen, waaruit hun passie blijkt voor het maken van goede wijnen en het produceren van kleine hoeveelheden geweldige, natuurlijke wijn uit Penedès. 

Amós Bañeres bezit een klein perceel van 5,5 hectare wijngaarden in Vilafranca del Penedès waar hij natuurlijke wijnen produceert met zeer beperkte tussenkomst. Elke wijn heeft zijn unieke karakter en geeft uitdrukking aan de kleine plot van waar hij vandaan komt. Hoofdzakelijk aangeplant is Xarel-lo, Macabeu, Parellada maar ook wat Garnatxa en Tempranillo waarvan hij zijn Saltamarti-wijn maakt. Hij geeft veel om stabiele, natuurlijke wijnen zonder toevoegingen en produceert zeer beperkte hoeveelheden met gebruik van amforen en oude vaten. Hij begon met produceren in 2011.

De bodem van de wijngaarden van Amós varieert van kalksteen, kalkhoudende klei en zand op een kleine heuvel ten zuiden van Vilafranca del Penedès. 

LLUERNA
SALTAMARTI
PREGADEU
MISSATGE EN UNA AMPOLLA
SENSE NOM
VINYA OCULTA
DIABLES

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.