Winestories importeert vin naturel, natuurwijn, van biodynamische en biologische druiven.
Speciale wijnen met een verhaal. Vaak met maar lage oplages, van herontdekte lokale druifsoorten en met de biodynamische manier van werken in de wijngaard. Van wijnmakers die een passie hebben voor het maken van goede natuurwijn. Oude verlaten wijngaarden worden herontdekt en terug tot leven gebracht, ze volgen de stand van de maan en de invloed van de cosmos bij het produceren van hun wijnen. Ze werken dag en nacht om een zo goed mogelijk product te produceren door zo hard te werken in de wijngaard, dat ze geen chemische producten hoeven te gebruiken om de wijngaard vrij te houden van schimmels en bacteriën. Geen herbicides, pesticides of andere chemicaliën worden gebruikt in de wijngaard en de natuurlijke omgeving van de wijngaard wordt zo goed mogelijk in stand gehouden. In de kelder is er ook minimale interventie, geen of nauwelijks toegevoegd sulfiet in de wijnen, geen stabilisatie en filtering. Zo lang de wijngaard gezond is, zijn de wijnen gezond, zonder toevoegingen. Natuurwijn dus, met een verhaal.  
Onze voorkeur gaat uit naar natuurwijn, wijn waarbij echt niks is toegevoegd. De meeste biologische wijnen hebben namelijk nog steeds een enorme lijst aan toegestane toevoegingen die mogelijk zijn, waarbij dit bij natuurwijn tot een minimum is beperkt. Om natuurlijk te zijn, voegen de wijnmakers niet meer dan 40mg sulfiet toe aan de wijn. Net genoeg om de wijn te ondersteunen, maar niet zoveel dat het de natuurlijke smaak van de wijn verdoezelt. Daarnaast worden de wijnen niet gefilterd en gestabiliseerd, dus worden er ook geen dierlijke producten gebruikt in het wijnproces. Want ook dat is toegestaan bij conventionele wijnen. Winestories wijnen = vegan, altijd van biologische druiven, eigen gisten, ongefilterd, geen of nauwelijks toegevoegd sulfiet, handgeplukt en erg lage oplages. 
 
 
Winestories is opgericht in 2017 door Odile van der Weele, samen met Riccardo Russo, beiden met veel ervaring in de Amsterdamse en Toscaanse horeca en 1 gedeelde passie, wijn. Odile heeft Rechten gestudeerd op de UvA en daarna WSET2 en WSET3 behaald om meer over haar passie te leren. Riccardo heeft Wine and Enology gestudeerd aan de Universiteit van Pisa en is lange tijd sommelier geweest bij Enoteca Marcucci in Pietrasanta, Toscane. In die tijd behoorde hij tot de top van de sommeliers in Italie, omdat hij de tweede plek heeft behaald in de nationale sommelier competitie van Italie, Il Miglior sommelier d'Italia 2006. Ook hebben ze net hun eigen restaurant geopend, OTTO VOLANTE op de Overtoom in Amsterdam. 
Je kan onze wijnen oa hier vinden:
BAR CENTRAAL GLOUGLOU CAFE MODERN HOTEL DE GOUDFAZANT RESTAURANT BREDA GUTS & GLORY 4850 MARIS PIPER DE SCHEEPSKAMEEL RESTAURANT GUTS SAAR UTRECHT KLAPROOS AMSTERDAM SCHUURMANOOMKENSGRASOTTI FC HYENA LUX HERON CAFE SAAR DE KADE KOOKABARRA THE FAT MERMAID OTTO VOLANTE AND SO ON

Bestevâerstraat

1056HJ Amsterdam

info@winestories.nl

+31622746667

Kvk: 73542199

VAT: NL.001124627.B89

IBAN: NL59KNAB0256298742

  • Facebook
  • Instagram